Flytta till Örnsköldsviks hamn

Örnsköldsvik ligger i Ångermanland, Västernorrlands län. Staden är den största i landskapet och har över 33 000 invånare. Här finns en vacker skärgård med många öar, samt en storgata i stan som har många butiker. För den som vill ha roligt på fritiden finns också Paradisbadet med en av de längsta vattenrutschbanorna i Sverige och en halv miljon besökare varje år.

Om du vill söka bostad i Örnsköldsvik kan du vända dig till Boneo som erbjuder många villor och lägenheter på åtråvärda adresser. Husen i Örnsköldsvik är mycket prisvärda där du kan få en hel villa med fem rum och kök till en bråkdel av priset du behöver betala för en enrummare i centrala Stockholm.

Besök Paradisbadet

Paradisbadet är en känd anläggning med den längsta åkattraktionen för inomhusbad i Europa. Här går det att åka ”Magic Eye” som är 181 meter lång. För den som föredrar avkoppling finns en utbyggd relaxavdelning, en restaurang och en spaavdelning.

Kultur och fritid

I Örnsköldsvik finns mycket kultur att ta del av för alla åldrar. Det lokala biblioteket ger en bokkasse för avhämtning om du inte vill besöka bibliotekets lokaler själv. Du kan då hämta de böcker du reserverat i en kasse som placerats utanför entrén på biblioteket. Det finns också många fritidsgårdar att besöka, där ungdomar kan träffas och vara med i olika aktiviteter. Majoriteten av dessa aktiviteter är kostnadsfria. Som ung kan du spela biljard, skapa konst, fika, använda spellokaler, spela pingis med mera. I en konstdal vid Höga kusten hittar du ”High coast art valley”, där du kan se utplacerad konst vid kulturområden, skolor och på andra ställen. Det är Nätterlunds minnesfond som sätter ut konsten och på så vis har skapat ett kulturstråk som går från Nätraälvens dalgång till Ulvöarna.

Hamn och skärgård

I Örnsköldsviks skärgård finns många natur- och gästhamnar att besöka, med besöksmål längs med hela Höga Kusten. Som kulturarv gör Höga Kusten sällskap med andra viktiga platser som Galapagosöarna och USA:s Grand Canyon. Höga Kusten har också länge intresserat forskare och har stora naturvärden under havsytan. Landhöjningen har skapat en stor mångfald av arter och biotoper i havet, där det går att finna en blandning av arter anpassade till sötvatten, marint vatten och brackvatten. Detta beror på att havet i området har en mycket speciell blandning av salt- och sötvatten. Miljön är mycket unik men också mycket känslig. Det finns gott om fornlämningar längs kusten på sluttningar och höjder, bland annat kan du här finna gravar som byggts för att synas väl från havet. Dessa högar har placerats med stor omsorg men tidens tand har fått dem att rasa ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *