Min resa till Höga kusten!

Varje sommar reser jag upp till Höga kusten. Slutdestination är gästhamnen i Örnsköldsvik (övik). Jag startar i Hudiksvall, kör bil till kusten vid gamla Höga kusten bron och ända ut till kustbandet vid Berghamn där jag har min nya segelbåt, min gamla, som jag haft i cirka tolv år, blev för liten till slut. Ett tips om du letar efter ett bra lån till båtköpet är att besöka företagsfinansieringshjälpen capcito.com som har lösningen som inte kommer att kosta dig hela skjortan.

När det gäller gästhamnar har jag varit i många, men den bästa jag har besökt är gästhamnen i övik. När man passerar Trysunda, en av skärgårdens vackraste öar längst kusten, finns det flera fina ställen man kan stanna till på om man inte har en alltför stor båt förstås. Jag brukar kasta ankar utanför en liten ö vid Grisslan. Eftersom jag kommer att besöka Örnsköldsvik och ligga kvar i gästhamnen i minst tre dagar tar jag alltid det lugnt. Söker du naturupplevelser rekommenderar jag verkligen en tur längs Höga kusten.

Höga kusten kan även bli ditt val inför semestern.

När jag kommer fram till gästhamnen i övik och glider in till kajplats, lägger sig ett lugn över mig. Övik är ett paradis på jorden enligt mig. Nu är det tolfte året i rad jag besökt denna pärla till stad.

När jag sen glider ut från hamnstadens glittrande ljus, är det med ett litet leende och med handen förd till brätten på min keps i salut, lämnar jag gästhamnen i övik för resan tillbaka till Berghamn och slutligen Hudiksvall. Staden som är Hälsinglands pärla. Denna härliga tur längs den finaste kusten, som till och med är vårt naturarv, är höjdpunkten varje år. Så till nästa gång jag seglar upp, får mina minnen lysa upp i höstmörkret! Skepp ohoj!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *