Fjällräven Center och Musikmakarna

Fjällräven är ett varumärke som kommer från Örnsköldsvik. Det berömda friluftsmärket Fjällräven var först en ryggsäck som tillverkades i Ö-vik. Ryggsäcken Konten har blivit berömd. Men numera finns Fjällräven Outlet i Skälevad där butiken drar mycket folk till sig. Det är inte alls lång väg mellan Ö-viks stad och Fjällräven Outlet. Kvar i hamnen i Örnsköldsvik finns Fjällräven Center. Det är en arena för olika slags evenemang som till exempel Melodifestivalen. Men mest är den känd för sin skridskobana som är Modo-lagets hemmabana numera.

Fjällräven Center ligger i Örnsköldsviks hamn

Fjällräven Center sponsras av Fjällräven och därför har arenan fått sitt namn, efter att ha levt ett vilset liv med flera olika namn. Men nu är det bestämt att det är Fjällräven Center det heter. Arenan har använts mest som hemmaplan för Modo hockey men allteftersom musiken har vuxit till sig i Örnsköldsvik så har arenan även fått tjäna som scen för Melodifestivalens deltävlingar. Det är många välkända artister som gästat Fjällräven Center. Arenan har plats för 9800 personer. Kända artister som gästat Fjällräven Center är till exempel Alice Cooper, Tomas Ledin och många andra.

Låtskrivarskola i Örnsköldsviks hamn

Ö-viks hamn har verkligen blivit ett centrum för både evenemang och tillväxt. Hamnfestivalen är ett evenemang som hålls om somrarna. En bit förbi Fjällräven Centrum finns Musikmakarna som är en skola för blivande låtskrivare. Skolan har blivit så framgångsrik att man gör låtar för både svenska och utländska sångare och band. Man har alltså en internationell kundkrets redan nu, vilket betyder att eleverna snabbt kan bygga upp en internationell karriär genom skolan. Musikmakarna deltar i Melodifestivalen med sin egen låt igen.

Ser man till hamnen i Örnsköldsvik och hur den används av staden och kustsamhällena i dess närhet så inser man att den är till både nytta och nöje. Örnsköldsvik är totalt beroende av att hamnen fungerar som hamn men också som port in till själva staden. Det är ändå turister från olika håll som också är en bidragande orsak till att staden har många besökare. Det är inte bara Fjällräven Outlet i Själevad som lockar utan lika mycket Fjällräven Center med sina musikevenemang. Det är hamnfestivalen som också lockar. Men framför allt växer Örnsköldsvik fram på världskartan vad gäller musik också genom låtskrivarskolan Musikmakarna. Den har stor betydelse för att hålla musiklivet igång i Örnsköldsvik och därmed också hålla ungdomarna kvar i bygden. Örnsköldsvik är inte en utflyttarkommun som många andra är utan en kommun dit människor gärna flyttar in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *