Båt till öarna

Runt om i Örnsköldsviks skärgård bor det människor året runt på öarna. Som boende ute på en ö kan det på sina ställen vara ensligt. Örnsköldsviks kommun äger det företag som heter Örnsköldsviks Hamn & Logistik som har i uppdrag att förvalta Örnsköldsviks hamn och se till att den reguljära båttrafiken fungerar för skärgårdsborna som bor året runt ute på öarna.

Ett populärt nöje är att åka räkbåten på kryssning i Örnsköldsviks skärgård. En tur med räkbåten tar ungefär 3 timmar. Den avgår klockan 19 från Örnsköldsviks hamn för en 3 timmar lång resa i räkans tecken.

Om man vill hyra ett fartyg för att arrangera ett bröllop eller personalfest eller fira något annat så kan man göra det genom Örnsköldsviks Hamn & Logistik.Förutom räkkryssning så kan man åka skärgårdsbåten M/F Ulvön till öarna Trysunda och Ulvön. Det är många turister och bofasta som tycker om att besöka dessa öar med sina fiskelägen.

Den norrländska specialiteten surströmming saltas in och lagras på Ulvön. Suströmming är fermenterad fisk som för mångas näsor är fruktansvärd men för andra är det doften av en delikatess. Hur man än förhåller sig till surströmmingen så är den en specialitet med en lång historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *