Skärgårdsbåtarna

Det kan inte nog betonas att Örnsköldsviks hamn inte är bara hamnen i Örnsköldsvik utan lika mycket de övriga sju hamnarna runt om grannskapet. Det är Örnsköldsviks kommun som genom sitt bolag Örnsköldsviks Hamn & Logistik AB förvaltar alla åtta hamnar som tillhör staden. Det betyder att det är fler båtar än räkbåten i Ö-viks hamn som trafikerar skärgården.

Färjan M/F Ulvön åker från Köpmanholmen året runt till Ulvön, Strängöarna och till Trysunda. När M/F Ulvön är uppbokad för sommarturerna krävs en till båt och då går M/F Minerva samma tur som M/F Ulvön. Likadant om M/F Ulvön är i docka på varvet för genomgång att allt är som det ska. Underhåll måste skötas med jämna mellanrum. Från midsommar till ungefär 15 augusti går färjorna enligt sommarturlista, vilket är oftare än under lågsäsong.

Det finns en svävare som heter Humlan och som går på vintern när isen inte tillåter färd med M/F Ulvön. Svävaren går alltså istället för båt till Ulvön.

På somrarna går även Höga kusten-båtarna till Ulvön. Höga kusten-båtarna och M/S Kusttrafik trafikerar andra hamnar runt Örnsköldsvik. Tillsammans kompletterar de varandra. Det är inte långt mellan de olika hamnarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *