Gästhamnen

Det är inte alltid man kan kasta ankar i en hamn som är som en fortsättning på stadskärnan. Här i Örnsköldsviks gästhamn har man all service på nära håll. Det är precis som om stadens kärna skulle pulsera rakt igenom och omkring hamnområdet. Precis här i hamnen finns det hotell och restauranger, tåg, buss och ställplatser för husbilar och husvagnar. Service för både fritidsbåtar och bilburna gäster liksom vandrarhem för dem som åker tåg eller buss till gästhamnen.

Nära till allt

Det är bara 150 meter att gå från tåg- och busstationen till Örnsköldsviks gästhamn där det finns 75 båtplatser med full service. I Örnsköldsviks gästhamn finns vandrarhem och ställplatser som är öppna året runt. Det finns även restaurang i Gästhamnen plus att det finns ett rikt utbud av restauranger inne i Örnsköldsvik.

Det moderna vandrarhemmet är bekvämt och fint. Det är väldigt nära till stadskärnan. En kort promenad bort finns det affärer av alla slag, krogar och nöjesliv, museer och sevärdheter. Ett stort äventyrsbad vid namn Paradiset

och mycket mer finns att undersöka både i hamnen och inne i staden.

Servicehuset och vandrarhemmet är handikappanpassat med stora toaletter och hiss till övervåningen. På så sätt kan man säga att gästhamnen har som policy att alla som önskar ska få plats att stanna i gästhamnen eller på ställplatserna. Förutom sängkläder och tillgång till fullt utrustat kök, dusch och toaletter ingår även wifi och slutstädning i priset på vandrarhemmet. Det finns tvättmaskin liksom torktumlare att hyra.

Som båtgäst är det bekvämast att lägga till på båtplatserna framför servicehuset och vandrarhemmet. Då har man nära till dusch, toalett och fullt utrustat kök. Där finns även vatten och el på bryggorna. Det finns båtplatser längre bort från servicehuset också ifall det skulle vara fullt vid den egentliga gästhamnen. Hamndjupet är från 1,9 m till 6 m. Man förtöjer vid boj eller bom. Det finns el och färskvatten direkt vid båten. Det finns även tvättstuga och gratis wifi.

Ställplatser för husbilar och husvagnar finns precis bakom vandrarhemmet på kajen bara ett stenkast från järnvägsstationen och busstationen. Stadskärnan med shopping och sevärdheter ligger på någon minuts gångavstånd. Till ställplatserna ingår el, tillgång till dusch och toalett, kök och färskvatten att fylla på med, gråvatten- och latrintömning, sop- och återvinningsstation och gratis wifi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *