Paradiset och Gullviks havsbad

I Örnsköldsvik finns också Norrlands största äventyrsbad med Europas högsta rutschkana som har en fallhöjd på 25 meter och som är 180 meter lång. Den ringlar sig utanpå badhuset och lockar äventyrliga barn och ungdomar men även vuxna att åka nerför i en hiskelig fart.

Badhuset heter Paradiset och ligger på kort promenadavstånd från Örnsköldsviks hamn. Hela stadens utbud av shopping och restauranger ligger på promenadavstånd. Det är inte långt någonstans alls.

I äventyrsbadet Paradiset finns det duschar som är en upplevelse för besökaren. Det är meningen att man ska känna det som om man är under ett tropiskt regn när man är där. I spaavdelningen finns bubbelpool och infinitypool samt saltgrotta. Bastun ska vara något alldeles särskilt med doftande oljor som ger en särskild upplevelse.

Paradiset har rekordmånga besökare varje år. Det finns också naturliga badplatser i närheten av Örnsköldsvik. Gullviks havsbad lockar många turister varje sommar. Badet ligger bara 15 km från Örnsköldsviks hamn. Gullviks havsbad har en sandstrand som sägs vara Norrlands finaste och en familjecamping och bra stugor att hyra. Alla stugor har toalett, dusch och kokmöjligheter. Stugbyn är öppen även om vintern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *